ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

April 17th, 2024 Posted by Uncategorized No Comment yet

Αγαπητοί γονείς,

σαν μάγειρας υποστηρίζω την μαγειρική, που επιτρέπει στον ουρανίσκο να αναγνωρίζει γνήσιες γεύσεις, χωρίς την χρήση πολύ αλατιού και κυρίως δίχως να χρησιμοποιώ βελτιωτικά γεύσης (γλουταμινικό μονονάτριο).
Εκτός του ότι προσδίδουν στο φαγητό ψεύτικη γεύση, μαζί με κάποιες λιπαρές ουσίες όπως το φοινικέλαιο, το πυρηνέλαιο, το κραμβέλαιο και την μαργαρίνη, είναι η αιτία πολλών προβλημάτων στους οργανισμούς μας, όπως και στον οργανισμό μικρών παιδιών (πολλά παρουσιάζουν υψηλή χοληστερίνη σε μικρή ηλικία).
Προσωπικά, αγαπώ ιδιαίτερα τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα, δεν βλάπτουν κανέναν και τα περισσότερα, -αν όχι όλα- είναι γεμάτα αντιοξειδωτικές ουσίες.
Τα γλυκά που παρασκευάζουμε στον σταθμό για κάποια πρωινά γεύματα, περιέχουν μόνο μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη και μόνο όταν αυτό είναι τελείως απαραίτητο, όταν δηλαδή δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο γλυκαντικό όπως μέλι, ζάχαρη καρύδας ή σταφίδες.
Το μενού του σχολείου αλλάζει κάθε εβδομάδα, είναι ισορροπημένο και ακολουθεί τις εποχές. Αυτό που αναρτάται καθημερινά δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικό του τι συμβαίνει στις κατσαρόλες μου, διότι για λόγους συντομίας δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες π.χ. όταν υπάρχει ένα λαχανικό σαλάτα, υπάρχει πάντα το υλικό που το κάνει κάτι πολύ περισσότερο από ένα βραστό βαρετό μπρόκολο.
Τολμάω με καινούριες γεύσεις για τα παιδιά και με υπομονή κι επιμονή το παιχνίδι στο τέλος κερδίζεται.
Είμαι κατά των πολτοποιημένων τροφών που έχουν ονομαστεί “βελουτέ”. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να μασάνε και να αναγνωρίζουν την τροφή.
Στόχος μου είναι να βελτιώσω τον τρόπο που τρέφονται τα παιδιά σε όλα τα επίπεδα και χάρη στην διεύθυνση του σχολείου -που μου επιτρέπει ένα έξοδο παραπάνω, ώστε να έχω στην διάθεση μου υλικά άριστης ποιότητας, πολλά από τα οποία είναι βιολογικής καλλιέργειας- τα καταφέρνω.
Ήθελα να τα γνωρίζετε όλα αυτά και καλό είναι να θυμόμαστε ότι το καλό και ποιοτικό φαγητό είναι κουλτούρα και βοηθάει ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες και τα μυαλά μας.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε.

Με εκτίμηση,

Ο μάγειρας

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΑναζΗτηση

ΗμερολΟγιο

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031